Cukinia z parmezanem – dzieciaki to lubią!
To szybkie i zdrowe danie, którego przygotowanie zajmie Wam zaledwie kilka minut. Cukinia z parmezanem to świetny sposób na szybką przekąskę, gdy wpadną niezapowiedziani goście, ale też świetna metoda, na przemycanie dzieciom warzyw. A do tego potrzeba do tego zaledwie trzech składników – łatwiej już być nie może! Sezon cukiniowy w pełni, więc próbujcie!
Kiedy pomyślimy o cukinii, zwykle na myśl przychodzi nam leczo lub cukinia faszerowana. Ale cukinia to także świetny dodatek do sałatek, zapiekanek i ciast. Można z niej nawet zrobić cukiniowy makaron. Uwielbiana przez osoby na diecie, jest warzywem, które śmiało można podawać dzieciom. Ma sporo witamin i minerałów. Jest łagodna, a jeść można nawet jej kwiaty.
Dziś pokażę Wam coś banalnego i pysznego, a do tego naprawdę szybkiego.
Cukinia z parmezanem
Składniki:
- plasterki cukini
- płatki parmezanu
- roztopione masło
Blachę wyłożyć folią aluminiową i posmarować masłem. Porozkładać na niej plastry cukinii. Każdy z nich posmarować roztopionym masłem i posypać płatkami parmezanu. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. Celsjusza i zapiekać ok. 15 minut, aż ser się zarumieni. Cukinia z parmezanem najlepiej smakuje, gdy podamy ją na ciepło!
Nie podałam Wam dokładnych ilości składników, bo możecie sobie dostosowywać ten przepis w zależności od tego, ile żołądków przyjdzie Wam nakarmić. Cukinia z parmezanem dobrze smakuje bez żadnych dodatków, ale można także podawać ją z różnymi sosami, dipami czy z ketchupem. Zapewniam Was, że dzieciaki pokochają to danie. Wy też, bo przygotowanie zajmuje ledwie chwilę. Smacznego!
A Wy co dobrego robicie z cukinii?
Izabela - mlodymokiem.pl
22 września, 2018U mnie z cukinii oczywiście zawsze moje ulubione leczo – podstawa. Zdarzają się też placki z cukinii, cukinia w panierce. W serze nigdy nie próbowałam. Pozdrawiam 🙂
jotka
22 września, 2018Cudownie prosta przekąska, czemu na to nie wpadłam?
Sakura
22 września, 2018Wygląda bardzo smacznie! 🙂 lubię szukać fajnych pomysłów na pyszne jedzonko i na pewno zrobię taką cukinie 🙂 Pozdrawiam! 🙂
Magdalena
22 września, 2018ja robię taką cukinię z mozzarellą 🙂
Mozaika Rzeczywistości
22 września, 2018Też lubię takie połączenia smaków. 🙂
Co ciekawe jeszcze mam tyle miejsc do odwiedzenia w Polsce, że musiałbym ze sto lat żyć, by te najważniejsze chociaż zobaczyć. Mam do nadrobienia m.in. wizyty w większych miastach. Jak do tej pory byłem w Krakowie, Poznaniu, Świnoujściu, Kołobrzegu i to chyba tyle z tych większych.
Pozdrawiam!
Ania
22 września, 2018Cukinie uwielbiam pod każdą postacią 🙂 Pyszności wielkie 🙂
Cherry Belle
23 września, 2018Wspaniała <3 Skusze się na zrobienie 🙂
Aisab
23 września, 2018Nie robiłam jeszcze cukinii z parmezanem; na pewno skorzystam z propozycji. Miałabym jednak uwagę co do użycia folii aluminiowej; zastąpiłabym ją papierem pergaminowym; podobno folia aluminiowa w wysokiej temperaturze wydziela szkodliwe składniki; tak mówią chemicy; pozdrawiam Basia
Karolina Krawczyk
23 września, 2018Cenna uwaga. Ja czasami piekę na folii, a czasami na papierze do pieczenia – w zależności co akurat mam pod ręką.
Patryk
21 grudnia, 2021Od czasu do czasu przyrządzanie posiłków we folii aluminiowej nie spowoduje szkód w naszym organizmie. Można co prawda używać do pieczenia m.in. papieru do pieczenia. Jeśli już wybieramy folię aluminiową, wystarczy od czasu do czasu z niej korzystać. Tutaj już wówczas najlepiej unikać kwaśnych produktów. Tego pierwiastka nie da się całkowicie wyeliminować, gdyż on znajduje się naturalnie w żywności m.in. w herbacie, w roślinach strączkowych (motylkowe). Zgodnie z Europejskim Urzędem ds. Bezpieczeństwa Żywności (European Food Safety Authority), poziom bezpieczny tego pierwiastka w naszym organizmie jest 1 mg na 1 kg masy ciała/ tydzień [żródło: https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2008.754%5D.
Pozdrawiam serdeczne,
Patryk
specjalista ds. gastronomii, kucharz
Kathy Leonia
23 września, 2018ja za cukinią nie przepadam:D
Ervisha
23 września, 2018Cukinia jest bardzo smaczna – polubiłam w tym roku 🙂
Kathy Leonia
25 października, 2018co z niej robisz?:)
boja
23 września, 2018Nie cierpię cukinii!
Kathy Leonia
22 października, 2018piona:D
Mama z różową torebką
23 września, 2018Oooo i to dziś zrobię 😀
Mieszczka.com
23 września, 2018Pychotka! Tyle, że ja dodaję swojego ulubionego sera królewskiego. Poza tym lubię placki ziemniaczane z dodatkiem utartej cukinii.
Francesca Romana Capizzi
23 września, 2018I will try this recipe with my son! Maybe he’ll finally eat zucchini!!
Don’t Call Me Fashion Blogger
Facebook
Bloglovin’
angiesrecipes
23 września, 2018Low carb, comforting and delicious…simply perfect!
Renata
23 września, 2018Jest pyszne i z twardym kozim serem:)
ja przygotowuję na patelni z pokrywką, jest szybciej i tak samo dobrze smakuje:)
Jackie Harrison
23 września, 2018It looks appetizing a recipe to try.
monika olga czyta
23 września, 2018Pomysł na cukinię na pewno wypróbuję 🙂 Pozdrawiam!
Grace
23 września, 2018very good recipe! 🙂
My Fifty Shades Fashion Blog
My Instagram
alessandra
23 września, 2018It looks deliciuos
Alessandra Style
dorota
23 września, 2018Rzeczywiście błyskawiczne danie. Lubię cukinię i przygotowywałam ją na różne sposoby. Takiej smarowanej masłem jeszcze nie próbowałam:)
Mońka
23 września, 2018Coś czuję, że sama bym to polubiła *.* Dzięki za inspirację, bo nie wpadłabym na tak banalnie prosty przepis 🙂
Magda
23 września, 2018Dorośli też to lubią, często tak przygotowuję cukinię lub bakłażana 🙂
30plus blog
23 września, 2018Lubię i często robię z niej też placuszki 🙂
kuchnia u Krysi
23 września, 2018Świetny, łatwy przepis na takie smaczne jedzonko. Chętnie zrobię moim wnuczkom, ale ja się też przecież na te cukiniowe placuszki załapię 🙂 Serdecznie Cię pozdrawiam 🙂
Truskaweczka
23 września, 2018Nie wiem, czy bym zjadła 😉
Karolajna
23 września, 2018Cukinii z parmezanem jeszcze nie jadłam, chętnie spróbuję. 🙂
Kinga K.
23 września, 2018Lubię takie połączenie <3
Rose
23 września, 2018I only take zucchini in my salad. Seldom buy it as not cheap over here.
Bet the kids would like this recipe, because of cheese.
Carmy
23 września, 2018So good 🙂
Kuchcik gotuje
24 września, 2018Uwielbiam pieczoną cukinię, ale z parmezanem jeszcze jej nie robiłam. Dzięki za pomysł 🙂
Jola | Pixel Kolor
24 września, 2018Kiedyś robiłam coś podobnego, ale jeszcze do tego był sos pomidorowy i jakaś szynka – taka niby pizza.
Dorota z kobietytomy.pl
24 września, 2018Jak mówisz, że dzieciaki uwielbiają, to jak nie spróbować? 🙂 Przekonują mnie też te trzy składniki
My Strawberry Fields
24 września, 2018Nie tylko dzieciaki 😀 Ja też z przyjemnością sięgam po to połączenie 🙂
Sara
24 września, 2018I’d like to try this recipe… It look so delicious! Have a nice day
https://chicchedimamma.com/
The Yum List
24 września, 2018Not just kids. I bet I would like it too.
Ann
24 września, 2018It looks so good.
Thanks for sharing this post.
Ann
https://roomsofinspiration.blogspot.com/
Lakierowniczka
24 września, 2018Mmmm, musiałabym spróbować! Mało jem cukini, chyba nie umiem jej dobrze zrobić. Za to uwielbiam sery, może dzięki temu bym się do niej przekonała 🙂
Rena
24 września, 2018Uuuu bardzo chętnie wypróbuję, tylko parmezan muszę kupić :-). Dziękuję.
https://spicetki.wordpress.com/
Paola Lauretano
24 września, 2018Great recipe, delicious!
Kisses, Paola.
Expressyourself
Iwona
24 września, 2018Robiłam podobną cukinię z przyprawą do mięs, ale jak dzieciom ma smakować to ser wystarczy 😉
C-Abriendo mi armario
24 września, 2018Mmm, how much I love egg plants!
Magda Carvalho
25 września, 2018So delicious!
https://retromaggie.blogspot.com/
STYLECOME
25 września, 2018Like this sushi
Agnieszka
25 września, 2018Może ten parmezan zdziała cuda, bo samej cukinii jakoś nie chcą jeść;)
pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Iwona
25 września, 2018Super przepis, prosty i smakowity. Dodaję do własnych, z których polecam np. placuszki cukiniowe, mniam, mniam:)
napiecyku
25 września, 2018Tak, tak…lubią ją nie tylko dzieciaki 🙂
napiecyku
25 września, 2018Tak, tak ….lubią ją nie tylko dzieciaki 🙂
London Caller
25 września, 2018This looks delicious!
tr3ndygirl fashion blogger
26 września, 2018so very yummy
new review on my blog Maybelline make-up fall 2018
have a nice day
Małgosia
26 września, 2018U mnie w domu cukinia zajmuje pierwsze miejsce w kuchni 🙂 uwielbiam jej smak i właśnie to, że można ją przygotować na tak wiele sposobów. Niemniej z parmezanem jeszcze jej nie jadłam 🙂
DİLEK
26 września, 2018Great post dear! Have a wonderful day!
xoxo
Dilek…
LianaLaurie
26 września, 2018Amazing post, dear! Very nice photos!
Martynka
26 września, 2018Moje ulubione połączenie smaków! 🙂
https://zdrowyslowotok.pl/
26 września, 2018Nigdy nie łączyłam tych smaków, spróbuję! 🙂
Magdalena Szymańska
26 września, 2018Moja córka nie znosi rozpuszczonego ani w ogóle żółtego sera, ale za to my z mężem uwielbiamy zarówno cukinie jak i ser 🙂
Magdalena Szymańska
3 października, 2018No i zrobiłam te cukinie na urodzinowa kolację córki 🙂
Karo
26 września, 2018Mniaaamm, wygląda super! 🙂
Agnieszka Wieczorek
26 września, 2018Pycha! Że też nigdy nie pomyślałam, aby tak przygotować cukinię. Dzięki za inspirację 🙂
Rena
26 września, 2018Muszę sobie spisać ten przepis i zrobić w końcu :-). Pozdrawiam
https://recenzentkaa.wordpress.com/
Alifya
26 września, 2018yum yum! Looks so delish! 🙂
https://www.alifyalifestyle.com/
Blackswan
27 września, 2018Definitely love to try! Yummy! xoxo
Desires In Style
27 września, 2018It sounds delicious! 😉
kisses
Elisa
http://desiresinstyle.com/
Justyna Parucka
27 września, 2018Muszę skorzystać kiedyś z tego przepisu, bo potrawa wygląda naprawdę smacznie. Pozdrawiam jusinx.blogspot.com.
oironio
27 września, 2018Jest to dobry pomysł, by przemycić cukinię mojemu mężowi, który ma długie zęby na tego rodzaju jedzenie. 😛 Ale za to jest fanem sera. Może takie połączenie przypadnie mu do gustu! ^^
Angelika i Monika (Candy Pandas)
27 września, 2018Cukinia to bardzo wdzięczne warzywo, nadaje się nawet do słodkich dań i deserów 🙂
Ania
27 września, 2018Dzieciaki jak dzieciaki ja sama ja lubię 🙂 co prawda z parmezanem jeszcze nie jadłam, ale zawsze obsmażoną w jajku uwielbiam 🙂
il belo di essere donna
28 września, 2018sembra super *_*
Katarzyna
28 września, 2018Uwielbiam cukinię 🙂 Twoja propozycja brzmi bardzo smakowicie .
honestjessicaalba.wordpress.com
28 września, 2018Ja często cukinię dodaję do lecza lub robię placki z cukinią i mozzarellą. Z parmezanem jeszcze nie próbowałam, dziękuję za przepis 🙂
Milena M
28 września, 2018Fajna przekąska 😉
Ola
30 września, 2018U mnie cukinia przemycana jest dzieciom w zupie krem, plackach i kotletach mielonych:) do cukinii z parmezanem, na którą narobiłaś mi apetytu, musza jeszcze dorosnąć:)
pirelka
30 września, 2018Super pomysł 🙂 ostatnio cukinia gości u mnie często na talerzu.
Bambi
30 września, 2018Oj nie tylko dzieciaki to lubią – ja uwielbiam cukinie czy to z mozzarellą czy parmezanem.
Marta
30 września, 2018A niby takie niepozorne 😉
GlamourZONE
30 września, 2018Wow! They look so yummy and so easy to make. Thanks for sharing! Kisses!
jane
2 października, 2018This looks very tasty.
Parmesan cheese is my fave!
Much Love,
Jane | The Bandwagon Chic
Księgozbiór
2 października, 2018Oj nie tylko dzieciaki, dorośli też uwielbiają 😉
iza
2 października, 2018apetyczna propozycja
Sady
2 października, 2018Nie tak dawno zajedałam faszerowaną cukinie a także zupę z cukinii ale czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Trzeba spróbować 😀
Malwina
2 października, 2018Proste, szybkie i do tego jakie pyszne. Ja najczęściej robię z mozzarellą 🙂
Emily Tang
3 października, 2018ouch I’m hungry now
Drooling looking at the food 🙂
Iwona
4 października, 2018Prosto, a jak smacznie 🙂
Zuzia
4 października, 2018Czy ja wiem, czy dzieciaki lubią cukinię? Hmm… ale dla mnie przepis prosty, a smaczny 🙂
barbara
4 października, 2018Super, uwielbiam cukinię…serdecznie pozdrawiam…
An O
4 października, 2018Ciekawy przepis. Chętnie go wypróbuję :)))
Marzena
5 października, 2018Nie tylko dzieciaki. Ja też bardzo lubię tak przygotowaną cukinie 🙂
weronika
5 października, 2018Genialny i prosty pomysł! Jutro mam domówkę, zrobię taką cukinię! Dzięki za pomysł 🙂
DİLEK
5 października, 2018great post dear… have a nice day .dilek.
Marzena T (Mania)
5 października, 2018Super ! Dzięki za podsunięcie pomysłu 🙂 Lubię cukinię ale w takiej formie jej jeszcze nie jadłam
Małgorzata G.
5 października, 2018Z cukinie bardziej robię ale leczo. Jakoś mi bardziej smakuje w tej postaci
Ultra
5 października, 2018Gratuluję pomysłu. Nie spotkałam tak podanej cukinii, więc skorzystam, bo u mnie jesień cukinią stoi, poczynając od placków po leczo. W cukinii zapiekam wszystkie resztki obiadowo-śniadaniowe.
Serdecznie pozdrawiam
Gil Zetbase
5 października, 2018Looks so tasty!
Have a nice week-end!
Gil Zetbase
Kristof
7 października, 2018Proste i dobre 😀
The Yum List
9 października, 2018Not just for kids. Adults will love this too!
Gusia
9 października, 2018Przetestuję Na maluchach 🙂
Sylwia
9 października, 2018Tak przyrządzonej cukinii jeszcze nie jadłam:)
Angelika
9 października, 2018Uwielbiam, robię często 🙂
EwaR
9 października, 2018Uwielbiam cukinię, ale z parmezanem jeszcze nie jadłam 🙂 Przepis do skopiowania 🙂
Gina Beltrami
10 października, 2018that’ great! you can try wiht tomato too
xoxo Gina
new post
F-Lover Fashion Blog by Gina Beltrami
Słodyczarnia
10 października, 2018Takie proste a na pewno bardzo pyszne 🙂
Martyna
10 października, 2018Ja uwielbiam zupy z cukinią, zwłaszcza kremy 🙂 Cudownie sycące i rozgrzewające!
Justyna Parucka
10 października, 2018Danie wygląda bardzo smacznie. Pozdrawiam 🙂 magda-tul.blogspot.com & jusinx.blogspot.com.
Justyna Parucka
10 października, 2018Danie wygląda bardzo smacznie.
Pozdrawiam 🙂 magda-tul.blogspot.com & jusinx.blogspot.com.
Justyna Parucka
10 października, 2018Bardzo lubię cukinie.
Pozdrawiam 🙂 magda-tul.blogspot.com & jusinx.blogspot.com.
Pełnia Smaków
11 października, 2018Prosto i pysznie czyli najlepiej 🙂 Pozdrawiamy ciepło!
Carolina g.Ticala
11 października, 2018Que buena pinta!Muchas gracias por tus visitas!🍁🍁🍁
Lamodalena
12 października, 2018To jest pyszne! też to lubię 🙂 czyżby to był objaw zdziecinnienia? ;DDD
Kinga K.
12 października, 2018Pyszny zestaw ❤
Radi
12 października, 2018These are so delicious! Love Zucchini!
http://www.fashionradi.com
Agnieszka
13 października, 2018Dawno nie byłam u Ciebie. Ale się pozmieniało! Super się rozwijasz, gratuluję 🙂 A co do cukinii – uwielbiam taką panierowaną i smażoną, ale z parmezanem nie próbowałam. Dla mnie to danie idealne – szybkie i nie muszę robić całkiem osobnego obiadu. Mój Krystian je mięso, więc najwygodniej mi robić sobie kotlety bezmięsne.
Francesca Romana Capizzi
13 października, 2018Wow, it look so yummy!!! I’d love to try it!
Don’t Call Me Fashion Blogger
Facebook
Bloglovin’
Agnieszka Kaniuk
13 października, 2018Muszę wypróbować dla mojego chrześniaka, który jest strasznym niejadkiem. 😊
Face to Curls
13 października, 2018Those look really yummy.
Ann-Marie | http://facetocurls.com/
czerwonafilizanka
14 października, 2018normalne zgłodniałam, trzeba będzie wypróbować recept
Ilbellodiesseredonns
15 października, 2018Una ricetta deliziosa *-*
toyas tales
16 października, 2018This is a great snack or perfect for a party platter.
LaToya
http://www.toyastales.blogspot.com
Asia
17 października, 2018Mega szybkie danie
Czy próNowaka cukinię w formie łódek wypełninną mięsem mielonym
Niebo w gębie
Pozdrawiam
https://zolza73.blogspot.com/?m=1&zx=873e1f1fb6bbb52a
matkapolka89
18 października, 2018Pyszności
Pani KoModa
18 października, 2018Taki przepisy lubię najbardziej proste i szybkie 🙂
Kathy Leonia
18 października, 2018rzadko jadam cukinie;p
Carmy
18 października, 2018thanks for sharing dear 🙂
Beckermanblog
19 października, 2018WOWOWOW!!! That looks sooo sooo delicious!
kisses
xoBeckerman Girls
http://www.BeckermanBlog.com
kuchnia u Krysi
19 października, 2018Bardzo fajna przekąska. Prosty przepis, a już widzę że smaczne danie. Lubię cukinię, bo można przygotowywać z nią ciekawe dania i podawać na wiele sposobów. Z pewnością Twój pomysł na to danie wykorzystam. Serdecznie Cię pozdrawiam 🙂
Juliana Ferreira
19 października, 2018Amazing post
Kisses
http://www.pimentadeacucar.com
Kinga K.
21 października, 2018Miłej niedzieli 🙂
Paola Lauretano
21 października, 2018Uhmmmmmmmmm… these zucchinis look delicious!
Kisses, Paola.
Expressyourself
Aga
21 października, 2018Super! 🙂
Mozaika Rzeczywistości
21 października, 2018🙂 Mniej więcej tego typu sytuacje chciałem uzyskać pisząc o tym moim wyjeździe.
Pozdrawiam!
Sharon D.
22 października, 2018This is delicious! I love it ^.^ Quick and easy to make.
Ewela
22 października, 2018uwielbiam cukinię 🙂 i taki sposób jej przygotowania bardzo do mnie przemawia 🙂
natalia20041989
22 października, 2018Dawno takiej nie jadłam ☺
Joanna
22 października, 2018Jedno i drugie wszyscy uwielbiamy, więc koniecznie wypróbujemy
Vera M
22 października, 2018You made my mouth water! I love zucchini. I should definitely try this recipe!
strasznie smaczne
22 października, 2018Świetny pomysł na kolację.
Magda Carvalho
23 października, 2018So delicious!
Rêtro Vintage Maggie | Facebook | Instagram
Natalie Leung
23 października, 2018Hmmm this looks delicious!
Natalie
http://www.lucyandtherunaways.com
Marionetka Mody
23 października, 2018Takie proste, a musi być pyszne!
Marta
23 października, 2018Brzmi pysznie!!!
DİLEK
24 października, 2018Great post my blogger friend.
Have a nice day .
Dilek…
Kathrine Eldridge
24 października, 2018This looks delicious! Thanks for sharing.
https://www.kathrineeldridge.com
cidalia
24 października, 2018It looks tasty! 🙂
https://www.trendsandfashionblog.pt/
Aleksandra
24 października, 2018jakie to proste, a jakie genialne! 🙂 wspaniała strona, to coś czego szukałam od dawna!
mrsfox
25 października, 2018sama jadam jako przekąskę;) ser wykorzystuję jaki akurat mam pod ręką więc wychodzi różnie
Francesca Romana Capizzi
25 października, 2018have a nice day!
Don’t Call Me Fashion Blogger
Facebook
Bloglovin’
Weronika / Przekrocz siebie
25 października, 2018Bardzo fajny i prosty przepis. Ja czasami panierowałam cukinię i podsmażałam na patelni. Było to smaczne i szybkie.
Gąska
25 października, 2018uwielbiam!
Katarzyna Zaród
25 października, 2018mmm! wygląda smacznie <3!
Ivana Split
25 października, 2018great recipe, thanks for sharing. I have a sensitive stomach so I’ll try to switch Parmesan with mozzarella, I think that will turn out like an interesting meal too.
https://modaodaradosti.blogspot.com/
Paola Lauretano
25 października, 2018Have a great day, hun!
Kisses, Paola.
Expressyourself
Patricia & Miguel
26 października, 2018Such a simple recipe, yet so much fun to do 😀
We looove zucchini so we have to tried this one day…but with vegan cheese 😛
Have a wonderful day,
With love and light,
Patricia & Miguel
http://www.freeoversea.com
Barbarossa
27 października, 2018Uwielbiam cukinię. 🙂
Świetny przepis.
Dorota
27 października, 2018Bardzo lubię cukinię, genialny pomysł! 🙂
Pati
28 października, 2018Moim chłopakom też by posmakował!
fimère
5 listopada, 2018ça a l’air super bon j’adore
bonne soirée
Kamila
7 listopada, 2018Dziękuję ci bardzo za przepis 🙂 z niego na pewno skorzystam i to już za kilka dni 🙂
Pati
8 listopada, 2018Cała moja rodzina lubi taką cukinię!
London Caller
13 listopada, 2018I like Polish food 🙂
I had a lot of pierogi in Krakow and also in London.
I like this Polish shredded carrot pickles in cream but I don’t remember what it’s called…
Urszula
26 lutego, 2019To lubią nie tylko dzieci!
Kamila
27 lutego, 2019Ale apetycznie to danie wygląda i na pewno tak też smakuje 🙂 Coraz bardziej staram się przemycać warzywa do mojej diety dlatego taka przekąska na pewno się nada 🙂
Patryk
21 grudnia, 2021Nawet muszę przyznać, że taka prosta przekąska jest lepsza niż przekąska, którą trzeba więcej czasu poświęcić na jej przygotowanie. Powiem szczerze, że cukinię uwielbiam. Kiedyś robiłem z cukinii kotlety, gdyż jestem miłośnikiem wszelkich wegetariańskich kotletów. Były wyśmienite. Podobnie jest zresztą z bakłażanem, gdzie często ludzie nie mają pomysłu na wykorzystanie tego warzywa w kulinarii. Z nich można przyrządzić wyśmienitą zapiekankę.
Takie przekąski, jak ww. są naprawę wyśmienite na children’s party 🙂
Pozdrawiam i życzę miłego dnia,
Patryk
Nika
21 lutego, 2024Ok, jakim cudem na to nie wpadła? Przepis banalny, a ślinka aż cieknie 😀
tomthebackroadstraveller
14 września, 2024…Karolina, we used eggplant!
Ismena
15 września, 2024Ciekawy przepis.
Nie tylko dzieciaki to lubią
Pozdrawiam serdecznie
Dollka | imdollka.pl
30 września, 2024Nigdy nie próbowałam takiego połączenia, ale już sobie wyobrażam, jakie pyszne są takie cukinie. 😉 Super, fajny prosty przepis. 🙂