Cukinia z parmezanem – dzieciaki to lubią!

To szybkie i zdrowe danie, którego przygotowanie zajmie Wam zaledwie kilka minut. Cukinia z parmezanem to świetny sposób na szybką przekąskę, gdy wpadną niezapowiedziani goście, ale też świetna metoda, na przemycanie dzieciom warzyw. A do tego potrzeba do tego zaledwie trzech składników – łatwiej już być nie może! Sezon cukiniowy w pełni, więc próbujcie!

cukinia z parmezanem

Kiedy pomyślimy o cukinii, zwykle na myśl przychodzi nam leczo lub cukinia faszerowana. Ale cukinia to także świetny dodatek do sałatek, zapiekanek i ciast. Można z niej nawet zrobić cukiniowy makaron. Uwielbiana przez osoby na diecie, jest warzywem, które śmiało można podawać dzieciom. Ma sporo witamin i minerałów. Jest łagodna, a jeść można nawet jej kwiaty.

Dziś pokażę Wam coś banalnego i pysznego, a do tego naprawdę szybkiego.

Cukinia z parmezanem

Składniki:

  • plasterki cukini
  • płatki parmezanu
  • roztopione masło

Blachę wyłożyć folią aluminiową i posmarować masłem. Porozkładać na niej plastry cukinii. Każdy z nich posmarować roztopionym masłem i posypać płatkami parmezanu. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. Celsjusza i zapiekać ok. 15 minut, aż ser się zarumieni. Cukinia z parmezanem najlepiej smakuje, gdy podamy ją na ciepło!

Nie podałam Wam dokładnych ilości składników, bo możecie sobie dostosowywać ten przepis w zależności od tego, ile żołądków przyjdzie Wam nakarmić. Cukinia z parmezanem dobrze smakuje bez żadnych dodatków, ale można także podawać ją z różnymi sosami, dipami czy z ketchupem. Zapewniam Was, że dzieciaki pokochają to danie. Wy też, bo przygotowanie zajmuje ledwie chwilę. Smacznego!

cukinia z parmezanem

A Wy co dobrego robicie z cukinii?

Buziaki!
signature
Subskrybuj, żeby nie przegapić żadnego posta!
Podaj swój e-mail, aby otrzymywać informacje o nowościach!
Tagi

Co o tym myślisz?

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

1 komentarz
  • Izabela - mlodymokiem.pl
    22 września, 2018

    U mnie z cukinii oczywiście zawsze moje ulubione leczo – podstawa. Zdarzają się też placki z cukinii, cukinia w panierce. W serze nigdy nie próbowałam. Pozdrawiam 🙂

  • jotka
    22 września, 2018

    Cudownie prosta przekąska, czemu na to nie wpadłam?

  • Sakura
    22 września, 2018

    Wygląda bardzo smacznie! 🙂 lubię szukać fajnych pomysłów na pyszne jedzonko i na pewno zrobię taką cukinie 🙂 Pozdrawiam! 🙂

  • Magdalena
    22 września, 2018

    ja robię taką cukinię z mozzarellą 🙂

  • Mozaika Rzeczywistości
    22 września, 2018

    Też lubię takie połączenia smaków. 🙂

    Co ciekawe jeszcze mam tyle miejsc do odwiedzenia w Polsce, że musiałbym ze sto lat żyć, by te najważniejsze chociaż zobaczyć. Mam do nadrobienia m.in. wizyty w większych miastach. Jak do tej pory byłem w Krakowie, Poznaniu, Świnoujściu, Kołobrzegu i to chyba tyle z tych większych.

    Pozdrawiam!

  • Ania
    22 września, 2018

    Cukinie uwielbiam pod każdą postacią 🙂 Pyszności wielkie 🙂

  • Cherry Belle
    23 września, 2018

    Wspaniała <3 Skusze się na zrobienie 🙂

  • Aisab
    23 września, 2018

    Nie robiłam jeszcze cukinii z parmezanem; na pewno skorzystam z propozycji. Miałabym jednak uwagę co do użycia folii aluminiowej; zastąpiłabym ją papierem pergaminowym; podobno folia aluminiowa w wysokiej temperaturze wydziela szkodliwe składniki; tak mówią chemicy; pozdrawiam Basia

    • Karolina Krawczyk
      23 września, 2018

      Cenna uwaga. Ja czasami piekę na folii, a czasami na papierze do pieczenia – w zależności co akurat mam pod ręką.

    • Patryk
      21 grudnia, 2021

      Od czasu do czasu przyrządzanie posiłków we folii aluminiowej nie spowoduje szkód w naszym organizmie. Można co prawda używać do pieczenia m.in. papieru do pieczenia. Jeśli już wybieramy folię aluminiową, wystarczy od czasu do czasu z niej korzystać. Tutaj już wówczas najlepiej unikać kwaśnych produktów. Tego pierwiastka nie da się całkowicie wyeliminować, gdyż on znajduje się naturalnie w żywności m.in. w herbacie, w roślinach strączkowych (motylkowe). Zgodnie z Europejskim Urzędem ds. Bezpieczeństwa Żywności (European Food Safety Authority), poziom bezpieczny tego pierwiastka w naszym organizmie jest 1 mg na 1 kg masy ciała/ tydzień [żródło: https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2008.754%5D.

      Pozdrawiam serdeczne,
      Patryk
      specjalista ds. gastronomii, kucharz

  • Kathy Leonia
    23 września, 2018

    ja za cukinią nie przepadam:D

  • Ervisha
    23 września, 2018

    Cukinia jest bardzo smaczna – polubiłam w tym roku 🙂

  • boja
    23 września, 2018

    Nie cierpię cukinii!

  • Mama z różową torebką
    23 września, 2018

    Oooo i to dziś zrobię 😀

  • Mieszczka.com
    23 września, 2018

    Pychotka! Tyle, że ja dodaję swojego ulubionego sera królewskiego. Poza tym lubię placki ziemniaczane z dodatkiem utartej cukinii.

  • Francesca Romana Capizzi
    23 września, 2018

    I will try this recipe with my son! Maybe he’ll finally eat zucchini!!
    Don’t Call Me Fashion Blogger
    Facebook
    Bloglovin’

  • angiesrecipes
    23 września, 2018

    Low carb, comforting and delicious…simply perfect!

  • Renata
    23 września, 2018

    Jest pyszne i z twardym kozim serem:)
    ja przygotowuję na patelni z pokrywką, jest szybciej i tak samo dobrze smakuje:)

  • Jackie Harrison
    23 września, 2018

    It looks appetizing a recipe to try.

  • monika olga czyta
    23 września, 2018

    Pomysł na cukinię na pewno wypróbuję 🙂 Pozdrawiam!

  • Grace
    23 września, 2018

    very good recipe! 🙂
    My Fifty Shades Fashion Blog
    My Instagram

  • alessandra
    23 września, 2018

    It looks deliciuos
    Alessandra Style

  • dorota
    23 września, 2018

    Rzeczywiście błyskawiczne danie. Lubię cukinię i przygotowywałam ją na różne sposoby. Takiej smarowanej masłem jeszcze nie próbowałam:)

  • Mońka
    23 września, 2018

    Coś czuję, że sama bym to polubiła *.* Dzięki za inspirację, bo nie wpadłabym na tak banalnie prosty przepis 🙂

  • Magda
    23 września, 2018

    Dorośli też to lubią, często tak przygotowuję cukinię lub bakłażana 🙂

  • 30plus blog
    23 września, 2018

    Lubię i często robię z niej też placuszki 🙂

  • kuchnia u Krysi
    23 września, 2018

    Świetny, łatwy przepis na takie smaczne jedzonko. Chętnie zrobię moim wnuczkom, ale ja się też przecież na te cukiniowe placuszki załapię 🙂 Serdecznie Cię pozdrawiam 🙂

  • Truskaweczka
    23 września, 2018

    Nie wiem, czy bym zjadła 😉

  • Karolajna
    23 września, 2018

    Cukinii z parmezanem jeszcze nie jadłam, chętnie spróbuję. 🙂

  • Kinga K.
    23 września, 2018

    Lubię takie połączenie <3

  • Rose
    23 września, 2018

    I only take zucchini in my salad. Seldom buy it as not cheap over here.

    Bet the kids would like this recipe, because of cheese.

  • Carmy
    23 września, 2018

    So good 🙂

  • Kuchcik gotuje
    24 września, 2018

    Uwielbiam pieczoną cukinię, ale z parmezanem jeszcze jej nie robiłam. Dzięki za pomysł 🙂

  • Jola | Pixel Kolor
    24 września, 2018

    Kiedyś robiłam coś podobnego, ale jeszcze do tego był sos pomidorowy i jakaś szynka – taka niby pizza.

  • Dorota z kobietytomy.pl
    24 września, 2018

    Jak mówisz, że dzieciaki uwielbiają, to jak nie spróbować? 🙂 Przekonują mnie też te trzy składniki

  • My Strawberry Fields
    24 września, 2018

    Nie tylko dzieciaki 😀 Ja też z przyjemnością sięgam po to połączenie 🙂

  • Sara
    24 września, 2018

    I’d like to try this recipe… It look so delicious! Have a nice day
    https://chicchedimamma.com/

  • The Yum List
    24 września, 2018

    Not just kids. I bet I would like it too.

  • Ann
    24 września, 2018

    It looks so good.
    Thanks for sharing this post.

    Ann
    https://roomsofinspiration.blogspot.com/

  • Lakierowniczka
    24 września, 2018

    Mmmm, musiałabym spróbować! Mało jem cukini, chyba nie umiem jej dobrze zrobić. Za to uwielbiam sery, może dzięki temu bym się do niej przekonała 🙂

  • Rena
    24 września, 2018

    Uuuu bardzo chętnie wypróbuję, tylko parmezan muszę kupić :-). Dziękuję.

    https://spicetki.wordpress.com/

  • Paola Lauretano
    24 września, 2018

    Great recipe, delicious!
    Kisses, Paola.

    Expressyourself

  • Iwona
    24 września, 2018

    Robiłam podobną cukinię z przyprawą do mięs, ale jak dzieciom ma smakować to ser wystarczy 😉

  • C-Abriendo mi armario
    24 września, 2018

    Mmm, how much I love egg plants!

  • STYLECOME
    25 września, 2018

    Like this sushi

  • Agnieszka
    25 września, 2018

    Może ten parmezan zdziała cuda, bo samej cukinii jakoś nie chcą jeść;)
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

  • Iwona
    25 września, 2018

    Super przepis, prosty i smakowity. Dodaję do własnych, z których polecam np. placuszki cukiniowe, mniam, mniam:)

  • napiecyku
    25 września, 2018

    Tak, tak…lubią ją nie tylko dzieciaki 🙂

  • napiecyku
    25 września, 2018

    Tak, tak ….lubią ją nie tylko dzieciaki 🙂

  • London Caller
    25 września, 2018

    This looks delicious!

  • tr3ndygirl fashion blogger
    26 września, 2018

    so very yummy
    new review on my blog Maybelline make-up fall 2018
    have a nice day

  • Małgosia
    26 września, 2018

    U mnie w domu cukinia zajmuje pierwsze miejsce w kuchni 🙂 uwielbiam jej smak i właśnie to, że można ją przygotować na tak wiele sposobów. Niemniej z parmezanem jeszcze jej nie jadłam 🙂

  • DİLEK
    26 września, 2018

    Great post dear! Have a wonderful day!
    xoxo
    Dilek…

  • LianaLaurie
    26 września, 2018

    Amazing post, dear! Very nice photos!

  • Martynka
    26 września, 2018

    Moje ulubione połączenie smaków! 🙂

  • https://zdrowyslowotok.pl/
    26 września, 2018

    Nigdy nie łączyłam tych smaków, spróbuję! 🙂

  • Magdalena Szymańska
    26 września, 2018

    Moja córka nie znosi rozpuszczonego ani w ogóle żółtego sera, ale za to my z mężem uwielbiamy zarówno cukinie jak i ser 🙂

  • Karo
    26 września, 2018

    Mniaaamm, wygląda super! 🙂

  • Agnieszka Wieczorek
    26 września, 2018

    Pycha! Że też nigdy nie pomyślałam, aby tak przygotować cukinię. Dzięki za inspirację 🙂

  • Rena
    26 września, 2018

    Muszę sobie spisać ten przepis i zrobić w końcu :-). Pozdrawiam

    https://recenzentkaa.wordpress.com/

  • Alifya
    26 września, 2018

    yum yum! Looks so delish! 🙂

    https://www.alifyalifestyle.com/

  • Blackswan
    27 września, 2018

    Definitely love to try! Yummy! xoxo

  • Desires In Style
    27 września, 2018

    It sounds delicious! 😉
    kisses
    Elisa
    http://desiresinstyle.com/

  • Justyna Parucka
    27 września, 2018

    Muszę skorzystać kiedyś z tego przepisu, bo potrawa wygląda naprawdę smacznie. Pozdrawiam jusinx.blogspot.com.

  • oironio
    27 września, 2018

    Jest to dobry pomysł, by przemycić cukinię mojemu mężowi, który ma długie zęby na tego rodzaju jedzenie. 😛 Ale za to jest fanem sera. Może takie połączenie przypadnie mu do gustu! ^^

  • Cukinia to bardzo wdzięczne warzywo, nadaje się nawet do słodkich dań i deserów 🙂

  • Ania
    27 września, 2018

    Dzieciaki jak dzieciaki ja sama ja lubię 🙂 co prawda z parmezanem jeszcze nie jadłam, ale zawsze obsmażoną w jajku uwielbiam 🙂

  • il belo di essere donna
    28 września, 2018

    sembra super *_*

  • Katarzyna
    28 września, 2018

    Uwielbiam cukinię 🙂 Twoja propozycja brzmi bardzo smakowicie .

  • honestjessicaalba.wordpress.com
    28 września, 2018

    Ja często cukinię dodaję do lecza lub robię placki z cukinią i mozzarellą. Z parmezanem jeszcze nie próbowałam, dziękuję za przepis 🙂

  • Milena M
    28 września, 2018

    Fajna przekąska 😉

  • Ola
    30 września, 2018

    U mnie cukinia przemycana jest dzieciom w zupie krem, plackach i kotletach mielonych:) do cukinii z parmezanem, na którą narobiłaś mi apetytu, musza jeszcze dorosnąć:)

  • pirelka
    30 września, 2018

    Super pomysł 🙂 ostatnio cukinia gości u mnie często na talerzu.

  • Bambi
    30 września, 2018

    Oj nie tylko dzieciaki to lubią – ja uwielbiam cukinie czy to z mozzarellą czy parmezanem.

  • Marta
    30 września, 2018

    A niby takie niepozorne 😉

  • GlamourZONE
    30 września, 2018

    Wow! They look so yummy and so easy to make. Thanks for sharing! Kisses!

  • jane
    2 października, 2018

    This looks very tasty.
    Parmesan cheese is my fave!

    Much Love,
    Jane | The Bandwagon Chic

  • Księgozbiór
    2 października, 2018

    Oj nie tylko dzieciaki, dorośli też uwielbiają 😉

  • iza
    2 października, 2018

    apetyczna propozycja

  • Sady
    2 października, 2018

    Nie tak dawno zajedałam faszerowaną cukinie a także zupę z cukinii ale czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Trzeba spróbować 😀

  • Malwina
    2 października, 2018

    Proste, szybkie i do tego jakie pyszne. Ja najczęściej robię z mozzarellą 🙂

  • Emily Tang
    3 października, 2018

    ouch I’m hungry now
    Drooling looking at the food 🙂

  • Iwona
    4 października, 2018

    Prosto, a jak smacznie 🙂

  • Zuzia
    4 października, 2018

    Czy ja wiem, czy dzieciaki lubią cukinię? Hmm… ale dla mnie przepis prosty, a smaczny 🙂

  • barbara
    4 października, 2018

    Super, uwielbiam cukinię…serdecznie pozdrawiam…

  • An O
    4 października, 2018

    Ciekawy przepis. Chętnie go wypróbuję :)))

  • Marzena
    5 października, 2018

    Nie tylko dzieciaki. Ja też bardzo lubię tak przygotowaną cukinie 🙂

  • weronika
    5 października, 2018

    Genialny i prosty pomysł! Jutro mam domówkę, zrobię taką cukinię! Dzięki za pomysł 🙂

  • DİLEK
    5 października, 2018

    great post dear… have a nice day .dilek.

  • Marzena T (Mania)
    5 października, 2018

    Super ! Dzięki za podsunięcie pomysłu 🙂 Lubię cukinię ale w takiej formie jej jeszcze nie jadłam

  • Małgorzata G.
    5 października, 2018

    Z cukinie bardziej robię ale leczo. Jakoś mi bardziej smakuje w tej postaci

  • Ultra
    5 października, 2018

    Gratuluję pomysłu. Nie spotkałam tak podanej cukinii, więc skorzystam, bo u mnie jesień cukinią stoi, poczynając od placków po leczo. W cukinii zapiekam wszystkie resztki obiadowo-śniadaniowe.
    Serdecznie pozdrawiam

  • Gil Zetbase
    5 października, 2018

    Looks so tasty!
    Have a nice week-end!
    Gil Zetbase

  • Kristof
    7 października, 2018

    Proste i dobre 😀

  • The Yum List
    9 października, 2018

    Not just for kids. Adults will love this too!

  • Gusia
    9 października, 2018

    Przetestuję Na maluchach 🙂

  • Sylwia
    9 października, 2018

    Tak przyrządzonej cukinii jeszcze nie jadłam:)

  • Angelika
    9 października, 2018

    Uwielbiam, robię często 🙂

  • EwaR
    9 października, 2018

    Uwielbiam cukinię, ale z parmezanem jeszcze nie jadłam 🙂 Przepis do skopiowania 🙂

  • Gina Beltrami
    10 października, 2018

    that’ great! you can try wiht tomato too
    xoxo Gina

    new post
    F-Lover Fashion Blog by Gina Beltrami

  • Słodyczarnia
    10 października, 2018

    Takie proste a na pewno bardzo pyszne 🙂

  • Martyna
    10 października, 2018

    Ja uwielbiam zupy z cukinią, zwłaszcza kremy 🙂 Cudownie sycące i rozgrzewające!

  • Justyna Parucka
    10 października, 2018

    Danie wygląda bardzo smacznie. Pozdrawiam 🙂 magda-tul.blogspot.com & jusinx.blogspot.com.

  • Justyna Parucka
    10 października, 2018

    Danie wygląda bardzo smacznie.
    Pozdrawiam 🙂 magda-tul.blogspot.com & jusinx.blogspot.com.

  • Justyna Parucka
    10 października, 2018

    Bardzo lubię cukinie.
    Pozdrawiam 🙂 magda-tul.blogspot.com & jusinx.blogspot.com.

  • Pełnia Smaków
    11 października, 2018

    Prosto i pysznie czyli najlepiej 🙂 Pozdrawiamy ciepło!

  • Carolina g.Ticala
    11 października, 2018

    Que buena pinta!Muchas gracias por tus visitas!🍁🍁🍁

  • Lamodalena
    12 października, 2018

    To jest pyszne! też to lubię 🙂 czyżby to był objaw zdziecinnienia? ;DDD

  • Kinga K.
    12 października, 2018

    Pyszny zestaw ❤

  • Radi
    12 października, 2018

    These are so delicious! Love Zucchini!

    http://www.fashionradi.com

  • Agnieszka
    13 października, 2018

    Dawno nie byłam u Ciebie. Ale się pozmieniało! Super się rozwijasz, gratuluję 🙂 A co do cukinii – uwielbiam taką panierowaną i smażoną, ale z parmezanem nie próbowałam. Dla mnie to danie idealne – szybkie i nie muszę robić całkiem osobnego obiadu. Mój Krystian je mięso, więc najwygodniej mi robić sobie kotlety bezmięsne.

  • Francesca Romana Capizzi
    13 października, 2018

    Wow, it look so yummy!!! I’d love to try it!
    Don’t Call Me Fashion Blogger
    Facebook
    Bloglovin’

  • Agnieszka Kaniuk
    13 października, 2018

    Muszę wypróbować dla mojego chrześniaka, który jest strasznym niejadkiem. 😊

  • Face to Curls
    13 października, 2018

    Those look really yummy.

    Ann-Marie | http://facetocurls.com/

  • czerwonafilizanka
    14 października, 2018

    normalne zgłodniałam, trzeba będzie wypróbować recept

  • Ilbellodiesseredonns
    15 października, 2018

    Una ricetta deliziosa *-*

  • toyas tales
    16 października, 2018

    This is a great snack or perfect for a party platter.
    LaToya
    http://www.toyastales.blogspot.com

  • Asia
    17 października, 2018

    Mega szybkie danie
    Czy próNowaka cukinię w formie łódek wypełninną mięsem mielonym
    Niebo w gębie
    Pozdrawiam
    https://zolza73.blogspot.com/?m=1&zx=873e1f1fb6bbb52a

  • matkapolka89
    18 października, 2018

    Pyszności

  • Pani KoModa
    18 października, 2018

    Taki przepisy lubię najbardziej proste i szybkie 🙂

  • Kathy Leonia
    18 października, 2018

    rzadko jadam cukinie;p

  • Carmy
    18 października, 2018

    thanks for sharing dear 🙂

  • Beckermanblog
    19 października, 2018

    WOWOWOW!!! That looks sooo sooo delicious!
    kisses
    xoBeckerman Girls

    http://www.BeckermanBlog.com

  • kuchnia u Krysi
    19 października, 2018

    Bardzo fajna przekąska. Prosty przepis, a już widzę że smaczne danie. Lubię cukinię, bo można przygotowywać z nią ciekawe dania i podawać na wiele sposobów. Z pewnością Twój pomysł na to danie wykorzystam. Serdecznie Cię pozdrawiam 🙂

  • Juliana Ferreira
    19 października, 2018

    Amazing post

    Kisses
    http://www.pimentadeacucar.com

  • Kinga K.
    21 października, 2018

    Miłej niedzieli 🙂

  • Paola Lauretano
    21 października, 2018

    Uhmmmmmmmmm… these zucchinis look delicious!
    Kisses, Paola.

    Expressyourself

  • Aga
    21 października, 2018

    Super! 🙂

  • Mozaika Rzeczywistości
    21 października, 2018

    🙂 Mniej więcej tego typu sytuacje chciałem uzyskać pisząc o tym moim wyjeździe.

    Pozdrawiam!

  • Sharon D.
    22 października, 2018

    This is delicious! I love it ^.^ Quick and easy to make.

  • Ewela
    22 października, 2018

    uwielbiam cukinię 🙂 i taki sposób jej przygotowania bardzo do mnie przemawia 🙂

  • natalia20041989
    22 października, 2018

    Dawno takiej nie jadłam ☺

  • Joanna
    22 października, 2018

    Jedno i drugie wszyscy uwielbiamy, więc koniecznie wypróbujemy

  • Vera M
    22 października, 2018

    You made my mouth water! I love zucchini. I should definitely try this recipe!

  • strasznie smaczne
    22 października, 2018

    Świetny pomysł na kolację.

  • Magda Carvalho
    23 października, 2018

    So delicious!
    Rêtro Vintage Maggie | Facebook | Instagram

  • Natalie Leung
    23 października, 2018

    Hmmm this looks delicious!

    Natalie
    http://www.lucyandtherunaways.com

  • Marionetka Mody
    23 października, 2018

    Takie proste, a musi być pyszne!

  • Marta
    23 października, 2018

    Brzmi pysznie!!!

  • DİLEK
    24 października, 2018

    Great post my blogger friend.
    Have a nice day .
    Dilek…

  • Kathrine Eldridge
    24 października, 2018

    This looks delicious! Thanks for sharing.

    https://www.kathrineeldridge.com

  • cidalia
    24 października, 2018

    It looks tasty! 🙂

    https://www.trendsandfashionblog.pt/

  • Aleksandra
    24 października, 2018

    jakie to proste, a jakie genialne! 🙂 wspaniała strona, to coś czego szukałam od dawna!

  • mrsfox
    25 października, 2018

    sama jadam jako przekąskę;) ser wykorzystuję jaki akurat mam pod ręką więc wychodzi różnie

  • Weronika / Przekrocz siebie
    25 października, 2018

    Bardzo fajny i prosty przepis. Ja czasami panierowałam cukinię i podsmażałam na patelni. Było to smaczne i szybkie.

  • Gąska
    25 października, 2018

    uwielbiam!

  • Katarzyna Zaród
    25 października, 2018

    mmm! wygląda smacznie <3!

  • Ivana Split
    25 października, 2018

    great recipe, thanks for sharing. I have a sensitive stomach so I’ll try to switch Parmesan with mozzarella, I think that will turn out like an interesting meal too.

    https://modaodaradosti.blogspot.com/

  • Paola Lauretano
    25 października, 2018

    Have a great day, hun!
    Kisses, Paola.

    Expressyourself

  • Patricia & Miguel
    26 października, 2018

    Such a simple recipe, yet so much fun to do 😀
    We looove zucchini so we have to tried this one day…but with vegan cheese 😛
    Have a wonderful day,

    With love and light,

    Patricia & Miguel
    http://www.freeoversea.com

  • Barbarossa
    27 października, 2018

    Uwielbiam cukinię. 🙂
    Świetny przepis.

  • Dorota
    27 października, 2018

    Bardzo lubię cukinię, genialny pomysł! 🙂

  • Pati
    28 października, 2018

    Moim chłopakom też by posmakował!

  • fimère
    5 listopada, 2018

    ça a l’air super bon j’adore
    bonne soirée

  • Kamila
    7 listopada, 2018

    Dziękuję ci bardzo za przepis 🙂 z niego na pewno skorzystam i to już za kilka dni 🙂

  • Pati
    8 listopada, 2018

    Cała moja rodzina lubi taką cukinię!

  • London Caller
    13 listopada, 2018

    I like Polish food 🙂
    I had a lot of pierogi in Krakow and also in London.
    I like this Polish shredded carrot pickles in cream but I don’t remember what it’s called…

  • Urszula
    26 lutego, 2019

    To lubią nie tylko dzieci!

  • Kamila
    27 lutego, 2019

    Ale apetycznie to danie wygląda i na pewno tak też smakuje 🙂 Coraz bardziej staram się przemycać warzywa do mojej diety dlatego taka przekąska na pewno się nada 🙂

  • Patryk
    21 grudnia, 2021

    Nawet muszę przyznać, że taka prosta przekąska jest lepsza niż przekąska, którą trzeba więcej czasu poświęcić na jej przygotowanie. Powiem szczerze, że cukinię uwielbiam. Kiedyś robiłem z cukinii kotlety, gdyż jestem miłośnikiem wszelkich wegetariańskich kotletów. Były wyśmienite. Podobnie jest zresztą z bakłażanem, gdzie często ludzie nie mają pomysłu na wykorzystanie tego warzywa w kulinarii. Z nich można przyrządzić wyśmienitą zapiekankę.
    Takie przekąski, jak ww. są naprawę wyśmienite na children’s party 🙂

    Pozdrawiam i życzę miłego dnia,
    Patryk

  • Nika
    21 lutego, 2024

    Ok, jakim cudem na to nie wpadła? Przepis banalny, a ślinka aż cieknie 😀

  • tomthebackroadstraveller
    14 września, 2024

    …Karolina, we used eggplant!

  • Ismena
    15 września, 2024

    Ciekawy przepis.
    Nie tylko dzieciaki to lubią
    Pozdrawiam serdecznie

  • Dollka | imdollka.pl
    30 września, 2024

    Nigdy nie próbowałam takiego połączenia, ale już sobie wyobrażam, jakie pyszne są takie cukinie. 😉 Super, fajny prosty przepis. 🙂